JP MorganChase bekent miljardenverlies

© belga

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft in enkele weken tijd twee miljard dollar (circa 1,5 miljard euro) verloren door risicovolle investeringen.

Topman Jamie Dimon zag zich gedwongen persoonlijk uitleg te geven aan beleggers over het verlies. Hij zei dat de verliezen er door eigen schuld zijn gekomen. Dimon sprak van “ongehoorde fouten, slordigheden en slechte beslissingen”. De bank gaat na hoe de beslissingen tot stand zijn gekomen. “Dit is niet de manier hoe wij onze zaak willen voeren”, aldus de ceo.

De bank voorziet voor het tweede kwartaal een verlies van 800 miljoen tot mogelijk een miljard dollar in de divisie waar de bewuste portefeuille onder valt.

Beleggers reageerden geschokt en stuurden het aandeel nabeurs 6 procent lager. Ook andere financiële waarden deelden in de klappen.

Het miljardenverlies komt als een verrassing. JPMorgan Chase is de best verdienende zakenbank van de VS en kwam zonder veel kleerscheuren door de financiële crisis. In het eerste kwartaal boekte de bank nog een winst van 5,4 miljard dollar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content