Is Amerikaans vastgoed een goede belegging?

© belga

De Amerikaanse vastgoedmarkt zou naar verluidt tot 12 procent opbrengen. Kan dat?

De Amerikaanse vastgoedmarkt zou naar verluidt tot 12 procent opbrengen. Kan dat?

Ja, als we sommige vastgoedadviseurs tenminste mogen geloven. Die kantoren stellen beleggers voor een villa in de Verenigde Staten te kopen en die te verhuren. Er zijn er die goedkope woningen in Detroit aanbieden.

Stel dat u zich daar een villa aanschaft voor 36.500 dollar en die verhuurt voor 725 dollar per maand. De aankoopkosten bedragen 3725 dollar. Elk jaar moet u een voorheffing van 1844,98 dollar betalen, naast een beheersvergoeding van 900 dollar, een verzekering van 650 dollar en 300 dollar kosten voor de belastingaangifte.

Alles bij elkaar bedragen de jaarlijkse kosten dus 3694,98 dollar. Als de villa elke maand 725 dollar huur oplevert, bedraagt uw jaarlijkse rendement inderdaad 12,44 procent.

Maar dan moet uw villa wel verhuurd raken. En dat is lang niet zeker. Detroit is een van de steden die het zwaarst is getroffen door de economische crisis. Hele residentiële wijken zijn er verlaten en leeggeroofd door plunderaars. Kunt u er wel zeker van zijn dat de beloofde villa niet in een van die wijken ligt? Wij hebben één advies: wees op uw hoede voor beloften die te mooi lijken om waar te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content