Nog nooit zoveel sociale woonleningen afgesloten in Vlaanderen als in 2014

© istock

Vorig jaar hebben het Vlaamse Woningfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen een recordaantal sociale leningen afgesloten.

Meer dan 7000 Vlamingen hebben in 2014 een sociale lening afgesloten bij bij het Vlaamse Woningfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. In totaal hebben de twee maatschappijen voor 1,2 miljard euro uitgeleend. Dat schrijft deredactie.be

De toenemende aanvraag voor een sociale lening is volgens Tine Hendrickx van de Vlaamse maatschappij voor sociaal wonen te wijten aan de gewijzigde houding van de banken en de aanpassing van de woonbonus. “Mensen vinden de weg naar sociale leningen, vooral omdat de banken mensen minder snel een lening zullen geven als ze zelf geen inbreng kunnen doen”, vertelt Hendrickx.

Dankzij een sociale lening kunnen zij een betaalbare lening krijgen om een woning te kopen of te renoveren. In tegenstelling tot een lening bij een bank moet je bijvoorbeeld geen 50.000 euro ophoesten bij de start van je contract. “Het voordeel van de sociale lening is dat je voor honderd procent kan lenen voor de aankoop van je woning”, aldus Hendrickx.

Daarnaast ligt de rentevoet ook lager dan bij een gewone hypothecaire lening. Die bedraagt sinds 1 februari 2015 2 procent. De rentevoet kan weliswaar nooit lager zijn dan 2 procent en kan iedere maand variëren. (deredactie/NS)

Klik hier als je wilt weten of je al dan niet in aanmerking komt voor een Vlaamse woonlening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content