Huizen van kinderen Jeroen Piqueur openbaar verkocht

Jeroen Piqueur © belga

In Gent zijn donderdag de huizen van Jeroen en Rebecca Piqueur, de kinderen van de voormalige Optima-baas Jeroen Piqueur, openbaar verkocht. De woningen in Sint-Martens-Latem haalden samen 1,7 miljoen euro op, een bedrag dat naar de schuldeisers van de familie moet gaan.

Optima Bank werd op 15 juni 2016 failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Nationale Bank had aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overgemaakt aan de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen, dat een onderzoek voert naar de ondergang van de bank.

Jeroen Piqueur werd in verdenking gesteld van misbruik van vennootschapsgoederen, witwasmisdrijven, bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving, en op zijn bezittingen werd beslag gelegd.

Het Gentse hof van beroep besliste deze week dat Imaco, de managementvennootschap van de familie Piqueur waar onder meer het privé-vastgoed was ondergebracht, geen gerechtelijke reorganisatie kreeg. Daardoor kon de verkoop van de onroerende goederen verdergezet worden.

Op 18 juni gingen de woningen van de zoon en dochter van Piqueur al eens onder de hamer, maar er kwam toen een hoger bod. Dat bleek afkomstig van Erik Van der Paal, voorheen van Land Invest Group die samenwerkte met de Optima Group, maar hij bood donderdag niet mee tijdens de openbare veiling.

Uiteindelijk werd 972.000 euro geboden voor het huis van Ruben Piqueur en 732.000 euro voor dat van Rebecca Piqueur. Zowel Jeroen als Ruben Piqueur beschikken niet meer over het volledig beheer van de eigen goederen, zo besliste de voorzitter van de rechtbank van koophandel in Gent vorige maand.

Partner Content