Havenkrant De Lloyd is failliet

© belga

De havenkrant De Lloyd heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft directeur Michel Schuuring vrijdag meegedeeld.

De havenkrant De Lloyd heeft het faillissement aangevraagd. Dat heeft directeur Michel Schuuring vrijdag meegedeeld.

De Lloyd heeft zestien werknemers in vaste dienst, onder wie acht journalisten. Het faillissement van De Lloyd is nog niet uitgesproken. Wanneer de Antwerpse handelsrechtbank zich daarover zal buigen, is op dit moment onduidelijk.

Hoe de zaak daarna verder zal afgehandeld worden, is evenmin duidelijk. “Het komt dan aan de curator toe om uit te maken wat er precies moet gebeuren”, aldus Schuuring, die geen commentaar geeft vooraleer hij met de curator heeft gesproken.

De Lloyd werd opgestart in 1858 en is daardoor de oudste krant van Vlaanderen. Het eerste exemplaar van het blad, toen nog onder de naam ‘Lloyd Anversois’, rolde op 20 maart 1858 van de persen.

Hoeveel mensen nu nog geabonneerd zijn op De Lloyd is niet helemaal duidelijk. Op de website spreekt een brochure voor de adverteerders, die wel al dateert van maart 2011, van 3.000 betalende abonnees voor de dagelijkse nieuwsbrief. Voor de papieren versie – die sinds 2011 enkel nog op dinsdag verscheen – wordt in diezelfde brochure melding gemaakt van 20.000 lezers.

De Lloyd, die gespecialiseerd is in berichtgeving over de logistieke en maritieme sector, kwam in 2000 in handen van de Duitse DVV Media Group. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content