Balk van Beel maakt kans op Mipim Award

De Balk van Beel is bij de genomineerden voor een Mipim Award. Het residentiële project van de promotor Ertzberg dingt mee in de categorie ‘meest innovatieve ecologisch project’.

Reed Exhibitions, de organisator van de internationale vastgoedbeurs Mipim in Cannes, heeft in Parijs de genomineerden bekendgemaakt voor de Mipim Awards. Die prijzen belonen opvallende vastgoedprojecten in verschillenden categorieën. Voor de editie 2014 zijn er twee nieuwe categorieën: ‘beste stadsvernieuwingsproject’ en ‘meest innovatieve ecologisch project’. In die laatste categorie is het Leuvense project ‘Balk van Beel’ bij de kanshebbers.

De Balk van Beel, een ontwerp van Stéphane Beel, is het eerste deel van het grootschalige project Tweewaters. Promotor Ertzberg heeft op de site aan de Vaartkom de ambitie bijna 1200 wooneenheden te bouwen. Tweewaters wordt een autovrije wijk met een eigen stadsverwarmingsnet en een smart grid. De balk van Beel biedt over vijf bouwlagen plaats aan 106 laagenergie-appartementen en enkele handelsruimten op het gelijkvloers.

De Tour Majunga in Parijs van Unibail-Rodamco is een van de concurrenten van Ertzberg voor de Award. De andere genomineerde projecten komen uit Noorwegen en Singapore. De uitreiking van de Awards vindt plaats tijdens Mipim, die loopt van 11 tot en met 14 maart. (LV )

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content