IMF reageert positief op besparingsmaatregelen Griekenland

© EPA

De besparingsmaatregelen die de Griekse regering heeft voorgesteld zijn “erg solide”. Zo heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gereageerd op de 4,8 miljard euro besparingen die Athene woensdag aankondigde. Griekenland lanceerde donderdag een staatsobligatie op lange termijn die 5 miljard euro moet opbrengen.

“We staan positief tegenover de substantiële besparingsmaatregelen die de Griekse autoriteiten hebben aangekondigd. Ze hebben een geheel van erg solide besparingen opgebouwd”, aldus het IMF. “De inwerkingstelling van de maatregelen vormt een cruciale stap in een proces van jaren.”

Het IMF zegt bereid te zijn om zijn technische knowhow ter beschikking te stellen om te helpen de projecten tot een goed einde te brengen.

Griekenland lanceert staatsobligatie van 5 miljard euro

Griekenland heeft donderdag een staatsobligatie op een termijn van tien jaar gelanceerd. Volgens een bron bij het ministerie van Financiën moet die 5 miljard euro opbrengen.

Volgens Petros Christodoulou, de voorzitter van het agentschap dat de overheidsschuld moet beheren, is er veel interesse voor de obligatie. “Ik heb contact gehad met verschillende enthousiaste institutionele investeerders”, aldus Christodoulou.

In januari schreef Griekenland al eens een staatsobligatie uit. De vraag overschreed toen ruimschoots het aanbod en het land kon uiteindelijk 8 miljard euro ophalen.

Griekenland heeft tegen mei meer dan 20 miljard euro nodig om schulden te betalen waarvan de betalingstermijn verstrijkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content