IMF blijft optimistisch over 2010 en 2011

© EPA

Het Internationaal Monetair Fonds heeft donderdag de groeiprognose voor de wereldeconomie in 2010 verhoogd tot 4,6 procent. De instelling sloot ook de mogelijkheid van een nieuwe wereldwijde recessie uit.

Met een groeiprognose van 4,6 procent schat het IMF de nabije toekomst van de wereldeconomie beter in dan in april en januari, toen de groei voor het jaar 2010 op respectievelijk 4,6 en 3,9 procent werd geraamd. Het vooruitzicht voor 2011 blijft gehandhaafd op 4,3 procent.

De sterkere groei zou vooral te danken zijn aan de goede prestaties van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse landen. China (+10,5 procent), India (9,4 procent) en Brazilië (7,1 procent) laten de grootste groeiverwachting optekenen.

Het IMF ziet geen nieuwe recessie opduiken, maar waarschuwt wel dat de vooruitzichten deels afhankelijk zijn van de ontwikkelingen in de eurozone.

Als de schuldencrisis in Griekenland en andere kwetsbare landen in de zone niet onder controle wordt gebracht, zal dat een rem zetten op de economische vooruitgang, aldus het IMF.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content