Ignace Van Doorselaere – Van De Velde

“Als de overheid transparantie en verantwoording oplegt aan beursgenoteerde ondernemingen, moet ze diezelfde transparantie en verantwoording op zichzelf toepassen. Ik heb er geen probleem mee om belasting te betalen, als de overheid dat geld ‘goed’ besteedt.”

“De overheid moet worden gerund als een bedrijf, met het enige verschil dat haar ‘balanced scorecard’ niet streeft naar winst. Een overheid die eerst naar nieuwe belastingen grijpt vooraleer de inefficiënties aan te pakken is immoreel.”

“Ik kan niet beoordelen in welke mate nieuwe belastingen het kapitaal zullen laten vluchten, omdat ik technisch niet weet of het kan vluchten. Maar als het geld probeert te vluchten, lijkt me dit eerder een reactie die duidt op wantrouwen en ‘what’s next?’. Het gaat voor ondernemingen niet alleen om geld, ook om houvast.”

“Als zou blijken, maar dat is zeer fictief, dat de overheid alle inefficiënties heeft weggewerkt, en er geld te kort is voor de essentiële pijlers onder onze maatschappij, dan heb ik er geen enkel probleem mee dat de sterkste schouders nog meer lasten dragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content