Heeft u een ‘slapende rekening’?

Het zou kunnen dat u of een familielid bij een of andere bank een rekening hebt waar meer dan vijf jaar lang niets mee gebeurd is.

Om te vermijden dat de tegoeden op deze ‘slapende rekeningen’ zouden blijven staan en na het overlijden van de titularis niet meer worden opgevraagd, zijn de banken sedert 2006 verplicht om de tegoeden op slapende rekeningen over te maken aan een centraal register bij de Deposito- en Consignatiekas.

De banken moeten wel eerst zelf proberen om de titularissen van de slapende rekeningen op te sporen. Ze krijgen daarvoor tijd tot augustus 2013. Als de banken er niet in slagen om de titularissen te vinden, moeten ze de gelden op de slapende rekeningen doorspelen aan de Deposito- en Consignatiekas. Voor het ogenblik heeft de Deposito- en Consignatiekas op die manier meer dan 40 miljoen euro ontvangen. Als u een rekening uit het oog verloren bent of als u denkt dat u als erfgenaam recht hebt op een rekening die de erflater uit het oog verloren is, dan kunt u de website van het centraal register raadplegen op www.slapenderekeningen.be.

Johan Steenackers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content