Handelsoverschot eurozone 1,8 miljard euro in april

© belga

Volgens de eerste schattingen bedraagt het handelsoverschot in de eurozone 1,8 miljard euro in april. Een jaar eerder was dat nog 2,6 miljard in april. Dat meldt de Europese statistiekdienst Eurostat dinsdag.

Eurostat becijferde de export op 121,6 miljard euro, de import op 119,8 miljard euro. Op jaarbasis is dat een stijging met respectievelijk 18 en 19 procent.

Bij herziening blijft het handelsoverschot voor maart behouden op 4,5 miljard euro in de eurozone. De export daalde in april tegenover maart met 2,4 procent, de import met 3,5 procent.

Over de eerste vier maanden van 2010 helt de handelsbalans over naar een handelstekort van 0,3 miljard euro voor de eurozone. Een jaar eerder was dat een tekort van 9,4 miljard euro.

Eurostat gaf dinsdag ook werkgelegenheidscijfers vrij. In het eerste kwartaal van dit jaar bleef het aantal inwoners van de eurozone met een job stabiel tegenover het voorgaande kwartaal. Voor de EU-27 is er een lichte daling van 0,2 procent. In België is er volgens de Eurostatcijfers eveneens een status quo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content