Goedkoper een hotel boeken dan op Booking.com: bel de receptie

© iStock

Hotels mogen voortaan hun kamers goedkoper aanbieden dan op de boekingssite Booking.com. Al krijgen de uitbaters geen vrij spel. Zo mogen ze op hun site niet onder de prijs van de boekingssite gaan.

Vroeger pleegden hoteluitbaters contractbreuk als ze kamers aan de man brachten onder de prijs van Booking.com. Dat behoort nu grotendeels tot het verleden want de site heeft zijn regels versoepeld. Al schuilt er wel nog een addertje onder het gras. “Een hotelier mag een lagere prijs vragen dan op Booking.com, zij het dan via sites van andere reisagentschappen of via de offlineverkoop. Maar niet via de eigen website”, zegt Danny van Assche, van Horeca Vlaanderen aan het VTM Nieuws.

In Frankrijk is dat nu wel mogelijk na juridisch getouwtrek. Zo kunnen onze zuiderburen al snel 30 euro uitsparen als ze een kamer boeken via de site van het hotel. Zo’n regeling treffen staat nog niet op de Belgische politieke agenda.

Verschillende Belgische hoteluitbaters raden de mensen dan ook aan om zelf contact op te nemen met het hotel waar ze willen verblijven.

Bovendien loont het nog altijd de moeite om verschillende overkoepelende sites met elkaar te vergelijken. Ze bieden het voordeel dat ze je in één keer het gigantische hotelaanbod op internet laten doorzoeken. (VTM/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content