G7 houdt teleconferentie – Spanje ontkent financiële problemen

De ministers van Financiën van de zeven belangrijkste industrielanden (G7) houden maandag een dringende teleconferentie, zo is vernomen in kringen van de eurogroepvoorzitter Jean-Claude Juncker.

Over het onderwerp van de conferentie werd geen mededeling gedaan, maar de geruchten dat Spanje in navolging van Griekenland met financiële problemen kampt en een beroep wil doen op internationale steun, zijn hardnekkig. Het land ontkent intussen in alle toonaarden dat het in moeilijkheden verkeert.

De Spaanse economie is “gezond”, verklaarde een hooggeplaatste vertegenwoordiger van de socialistische partij van Spaans premier Jose Luis Rodriguez Zapatero. Er is “vertrouwen” dat de Spaanse economie “solvabel is ondanks de moeilijkheden”, aldus partijsecretaris Leire Pajin. “Geruchten en speculatie hebben de meeste schade berokkend aan de economie en de burgers”, luidde het nog.

Ook in kringen van de Europese Commissie en van de Duitse regering werd maandag ontkend dat Spanje op zoek is naar steun. “We hebben geen plan in voorbereiding”, aldus een woordvoerder van de Commissie.

Het was de Duitse krant “Frankfurter Allgemeine Zeitung” die maandag, op basis van Duitse regeringsbronnen, het bericht bracht dat er deze week gesprekken over Spanje zouden plaatsvinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content