FSMA waarschuwt voor frauduleuze kredietaanbiedingen

Wie op zoek is naar een lening vermijdt beter Evolutive Banque (Revolte-finance), Global Credit (Global-loan) en Imperial Finances. De drie ondernemingen zijn niet vergund als kredietgevers en bieden valse kredieten aan om geld af te troggelen. Daarvoor waarschuwt de financiële waakhond FSMA maandag.

De FSMA kreeg verschillende meldingen binnen over frauduleuze kredietaanbiedingen. De aanbieders zijn oplichters die zich voordoen als kredietgevers of als medewerkers van een kredietinstelling. Ze bieden leningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden, maar wanneer consumenten ingaan op het aanbod, krijgen ze eerst de vraag om een aantal kosten te betalen. Zodra de zogezegde kosten zijn betaald, verdwijnen de oplichters met de noorderzon.

‘Wees wantrouwig wanneer u ongevraagd een krediet wordt aangeboden via internet of via sociale media’, zegt de FSMA. De waakhond raadt daarnaast onder meer aan om de contactpersoon te googelen, de gebruikte e-mailadressen te controleren – vaak gebruiken ze hotmail-, gmail- of outlook-adressen – en om na te gaan of de kredietgever over vergunningen beschikt op de website van de FSMA.

Partner Content