Fraudeurs profiteren van problemen bij Argenta

© belga

Fraudeurs trachten munt te slaan uit de problemen met internetbankieren bij Argenta. Verschillende klanten van de bank hebben melding gemaakt van phishingmails. ‘We zijn op de hoogte. Onze departement Securitymonitoring volgt de zaak de hele tijd op en laat de phishingsites platleggen’, zegt een woordvoerster van de bank.

Argenta is er in de voormiddag dan toch nog niet in geslaagd om zijn internetplatform weer draaiend te krijgen. ‘In de kantoren werkt het al goed en in de loop van de namiddag hopen we ook het internetbankieren weer online te krijgen’, aldus de bank. De problemen ontstonden na een ingrijpende update van het banksysteem in het paasweekend. Klanten kunnen hun rekeningsaldo momenteel enkel in de kantoren raadplegen.

Argenta waarschuwt klanten dat ze niet mogen ingaan op e-mails waarin hen gevraagd wordt om codes te geven. ‘Als u een e-mail ontvangt en niet zeker weet of u er best wel of niet op reageert, neem dan contact op met uw kantoorhouder’, adviseert de bank op zijn FAQ-pagina over de panne. ‘Aarzel niet om phishingmails die u hebt ontvangen ook met ons te delen via phishing@argenta.be.’

Partner Content