Europese economie hinkt achterop

© belga

Het bruto binnenlands product (bbp) van zowel de Europese Unie als de eurozone is tijdens het eerste kwartaal van 2010 licht gegroeid. Maar de Europese economie groeit duidelijk minder snel dan die van de VS.

Het is de derde opeenvolgende economische kwartaalgroei, blijkt vrijdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

De eurozone liet tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een groei van 0,2 procent optekenen. Die volgt op een toename van het bbp met 0,1 procent tijdens het slotkwartaal van 2009. Over twaalf maanden, dus tegenover het eerste kwartaal van 2009, werd een groei van 0,6 procent opgetekend.

Ook de Europese Unie noteert een economische groei van 0,2 procent tijdens het eerste kwartaal van 2010. Een kwartaal eerder werd eenzelfde groei opgetekend. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2009 was er een groei met 0,5 procent.

België doet het in het begin van 2010 iets minder goed (+0,1 procent), na een beter slotkwartaal in 2009 (+0,3 procent).

De Europese groei blijft in het eerste kwartaal van 2010 achter op de Amerikaanse en de Japanse. De economie van de VS ging in het eerste kwartaal met 0,8 procent vooruit, die van Japan 1,2 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content