Drie op vier Duitsers willen Grieken uit eurozone

© EPA

Italianen en Spanjaarden zijn opvallend positiever over Griekenland.

Slechts een op vier Duitsers vindt dat Griekenland in de eurozone moet blijven en/of meer hulp van andere landen moet krijgen. Dat blijkt uit een peiling die de Britse zakenkrant Financial Times liet uitvoeren onder 1.000 volwassenen in Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel moet beslissen of ze akkoord gaat om Griekenland meer tijd en/of geld te geven om zijn financiën op orde te stellen.

Uit de peiling blijkt ook dat 26 procent van de ondervraagde Duitsers gelooft dat Griekenland ooit de financiële noodhulp die het kreeg, zal (kunnen) aflossen. Bijna de helft denkt niet dat het Zuid-Europese land ooit zijn economie voldoende zal kunnen hervormen om weer onafhankelijk te worden van internationale hulp.

Vooral de Italianen en de Spanjaarden zijn opmerkelijk positiever ingesteld. Van de Spanjaarden denkt 57 procent dat de Grieken hun noodleningen zullen kunnen aflossen, van de Italianen zelfs 77 procent. Beide landen hebben er ook het volste vertrouwen in dat Athene de economie met succes zal kunnen hervormen.

Ook opvallend is dat in de vier bevraagde eurolanden de respondenten erin geloven dat hun leiders de problemen als gevolg van de eurocrisis de baas zullen kunnen, terwijl van de Britten bijna de helft het tegenovergestelde denkt. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content