‘Directeur parkeerbedrijf sluist miljoenen euro’s weg uit parkeermeters’

© belga

Een directeur van een parkeerbedrijf wordt ervan verdacht voor miljoenen aan euromunten uit parkeermeters weggesluisd te hebben.

Een directeur van het parkeerbedrijf Apcoa zit in de cel omdat hij systematisch geld uit parkeerautomaten zou hebben achtergehouden. Speurders ramen de buit op 2 tot 3 miljoen euro. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant vroeg de technisch directeur medewerkers van het bedrijf om geldlades van parkeermeters in Antwerpen apart te houden. De opbrengst daarvan, die zogezegd diende als steekproef voor verdere controles, sluisde de man vervolgens weg door het geld te laten verdwijnen in het computersysteem van zijn werkgever. Het lek kwam uiteindelijk aan het licht bij een interne controle.

Naar verluidt is er via de fraude alleen al dit jaar voor maar liefst 250.000 euro in de zakken van de technisch directeur terechtgekomen.

Aangezien de man al dertien jaar in dienst is bij het parkeerbedrijf, dat in België 60.000 parkeerplaatsen beheert, wordt het verloren bedrag op een veelvoud van 250.000 euro – enkele miljoenen dus – geraamd. (HLN/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content