De beste auto- en brandverzekeringen

© Thinkstock

De Decavi Niet-levensverzekeringstrofeeën bekronen elk jaar de beste en creatiefste niet-levensverzekeringsproducten. Maak kennis met de nieuwe laureaten.

Op 23 april zijn voor de negende keer de Decavi Niet-levensverzekeringstrofeeën uitgereikt. Deze awards bekronen de beste en creatiefste niet-levensverzekeringsproducten.

Een verzekeringsproduct past bij een bepaald type klant en is dus niet noodzakelijk de beste keuze voor iedereen. Toch kunnen de winnende formules dienen als aanzet voor de consument om, afhankelijk van zijn behoefte, een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod.

Dit zijn de winnaars in de categorieën auto- en brandverzekeringen.

Autoverzekeringen

BA-auto: AXA Belgium (Comfort Auto)

De polis bevat een joker die een tariefverhoging ongedaan maakt, als de verzekerde een ongeval heeft veroorzaakt. Daarnaast is er een tarificatie per kilometer, die de premie goedkoper maakt voor bestuurders die weinig rijden; een uitgebreide gratis bijstand bij een ongeval; en de uitkering van een bijkomende schadevergoeding voor letsels van verzekerden die het slachtoffer zijn van een verkeersongeval in Europa (Euro+).

Omniumverzekering: Fidea (volledige omnium met aankoopprijsgarantie)

Tot dertig maanden na de aankoop van het voertuig garandeert Fidea de terugbetaling van het factuurbedrag (inclusief btw). De formule geldt ook voor een tweedehandswagen die bij de aankoop nog geen drie jaar oud is. Optioneel kan de cliënt ervoor kiezen om 110 procent van het factuurbedrag terug te krijgen bij een total loss. Fidea biedt vaste franchises aan, waaruit de verzekerde kan kiezen.

Brandverzekeringen

Brandverzekering multirisico woning (eenvoudige risico’s): Allianz (Home Plan Xpert)

Allianz biedt met Home Plan Xpert superieure waarborgen die standaard deel uitmaken van de basiswaarborgen. Zo zijn zwembaden, tuinmeubelen en jacuzzi’s meeverzekerd in de basiswaarborgen. Zonnepanelen en andere eco-installaties die deel uitmaken van het gebouw, zijn zonder limiet gedekt tegen de nieuwwaarde, zelfs tegen diefstal. De polis biedt daarnaast de opties diefstal en rechtsbijstand aan. Ook de inboedel van de woning is automatisch verzekerd.

De bijstand, die wordt aangeboden in samenwerking met Allianz Global Assistance, is zeer uitgebreid. Zo kan de verzekerde tijdelijk verblijven in een driesterrenhotel als zijn woning onbewoonbaar is, en hij kan aanspraak maken op een voorschot om de eerste dringende kosten op te vangen. Allianz voert ook een nauwkeurige schatting van de herbouwwaarde van de woning uit, om een onderverzekering te vermijden. De 2+3-waarborg is vernieuwend: de verzekeraar heeft drie jaar extra garantie op grote elektrische toestellen van minstens 400 euro, boven op de fabrieksgarantie van twee jaar.

Brandverzekering (mede-eigenaars): AXA Belgium (Buildimo-Buildimax)

Beide producten, die AXA Belgium lanceerde voor gebouwen met meer dan drie woningen zonder handelszaak, bieden uitgebreide dekkingen volgens het principe dat alles gedekt is, behalve wat uitgesloten is. Buildimo verzekert bijvoorbeeld de insijpeling van water via het terras of het verlies van waterdichtheid van de isolerende beglazing. Buildimax is bestemd voor mede-eigendommen. Ook gemeenschappelijke zonnepanelen en domotica-installaties zijn gedekt.

Laurent Feiner

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content