Citibank Belgium wordt Beobank

© Belga

Citibank Belgium wordt omgedoopt tot Beobank. Daarmee wordt Citibank de zoveelste bank die van naam verandert. De nieuwe naam wordt later dit voor jaar gelanceerd.

Een en ander staat te lezen in De Tijd. Citibank is niet de enige financiële instelling in ons land die van naam verandert. Het voorbije jaar waren er al drie voorgangers: Bank van De Post heet nu Bpost Bank, Dexia Bank België werd Belfius, Landbouwkrediet en Centea gaan samen verder als Crelan.

Besmet door Lehman

De Franse financiële groep Crédit Mutuel Nord Europe, toen al eigenaar van BKCP, kreeg Citibank Belgium eind 2011 in handen. Ze kocht de bank van het Amerikaanse Citigroup dat onder meer in eigen land ook de merknaam Citibank hanteert. Vandaar de afspraak dat de nieuwe eigenaars op zoek zouden gaan naar een nieuwe naam.

Mogelijk speelt ook mee dat Citibank als merk in ons land wat besmet geraakt is door het Lehman-dossier. De bank verkocht voor de financiële crisis van 2008 effecten van de Amerikaanse instelling, maar die werden zo goed als waardeloos toen Lehman Brothers de dieperik inging. Het kwam tot een strafzaak maar uiteindelijk werd de bank in beroep vrijgesproken.

Groeiprikkel

Hoeveel het zal kosten om Citibank Belgium en de bijna 200 kantoren om te dopen, is nog niet duidelijk. Citibank Belgium telt ongeveer een half miljoen klanten en staat vooral sterk op de markt van de consumentenkredieten. De nieuwe naam kan een extra groeiprikkel zijn voor het bedrijf dat onder Citigroup een aantal jaren met de handrem op moest werken. Na de overname kreeg de bank weer meer ademruimte. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content