Bundesbank verwacht economische groei in eerste kwartaal

© reuters

Volgens een prognose van de Duitse centrale bank neemt het bbp in het eerste kwartaal weer toe na de lichte terugval in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Volgens een prognose van de Duitse centrale bank neemt het bbp in het eerste kwartaal weer toe na de lichte terugval van 0,6 procent in het laatste kwartaal van vorig jaar.

De Duitse economie zou in het eerste kwartaal van dit jaar weer aantrekken, gevolgd door een geleidelijk economisch herstel in de loop van het jaar. Zo luidt het in het maandelijks rapport van de Bundesbank.

Voor het volledige jaar 2013 houdt de Bundesbank voor de grootste economie van de eurozone rekening met een toename van het bbp met 0,4 procent. In 2012 nam het Duitse bbp toe met 0,7 procent.

In haar maandelijkse rapport merkt de Duitse centrale bank voorts op dat de ‘euro fors opgewaardeerd staat’ ten opzichte van de yen.

Toch kan de huidige ontspanning op de financiële markten niet verhullen dat er nog aanzienlijke structurele hervormingen nodig zijn in bepaalde landen, aldus het rapport.

Eerder had Andreas Dombret, bestuurder bij de Bundesbank, gezegd dat de crisismaatregelen van de Europese centrale bank (ECB) de financiële markten niet mogen verstoren en in geen geval mogen leiden tot een nieuwe crisis in Europa. (Reuters/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content