Brussel maakt parkeren gratis bij start koopjesperiode

© belga

Bij de start van de koopjesperiode kan er op twee dagen – 3 en 7 januari – gratis geparkeerd worden in het centrum van Brussel.

Op dinsdag 3 januari, de eerste dag van de koopjesperiode, en op 7 januari, de eerste zaterdag van de maand, zullen de (openbare) parkeerplaatsen binnen de Brusselse Vijfhoek gratis zijn.

Automobilisten kunnen op die dagen gebruik maken van de parkeermeters. “Dankzij deze uitzonderlijke maatregel zullen klanten naar de winkels in het centrum van de stad kunnen komen zonder tijdsdruk, en zonder dat ze eraan moeten denken om hun auto te verplaatsen”, zegt Marion Lemesre (MR), schepen van Economische Zaken van de stad Brussel.

Brussel lijkt op die manier de mensen dus aan te moedigen om met de wagen te komen shoppen. Al wordt in de mededeling ook wel benadrukt dat spoorwegmaatschappij NMBS een speciaal soldenbiljet voorziet. Daarnaast heeft de stad beslist dat de winkels in het stadscentrum de deuren mogen openen op zondag 8 januari.

“Normaal gezien zijn de winkels in Brussel elke eerste zondag van de maand open, in het kader van de campagne ‘I shop on first Sundays‘. Omdat die nu net op 1 januari valt, heb ik samen met de handelaars beslist om de zondagsopening uitzonderlijk te verschuiven”, aldus schepen Lemesre.

Partner Content