BNP Paribas Fortis lanceert werkloosheidsverzekering

© belga

Wie bij de bank BNP Paribas Fortis een lening op afbetaling aangaat, kan zich daarbij laten verzekeren tegen werkloosheid. BNP Paribas is de eerste bank in ons land die die mogelijkheid biedt.

De werkloosheidsverzekering is een facultatieve verzekering, die enkel kan worden onderschreven worden als bij BNP Paribas Fortis een lening op afbetaling wordt afgesloten: de zogenaamde consumentenkredieten.

Wie werkloos wordt – met een maximum van twaalf maanden- krijgt gedurende die periode de maandlast van de lening op afbetaling doorgestort door de verzekeraar (AG Insurance). Ook de premie van de werkloosheidsverzekering wordt teruggestort.

Aan de nieuwe formule zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Een werkloosheidsverzekering geldt niet voor wie ontslagen wordt door een zware fout. Uiteraard kan ook wie zelf zijn ontslag indient, geen aanspraak maken op de terugbetaling. Er is ook een wachttijd van zes maanden vanaf de inwerkingtreding van de waarborg waarin geen tussenkomst mogelijk is.

BNP Paribas wil met de verzekering de onzekerheid over herstructureringen en faillissementen wegnemen bij het aangaan van een krediet. De verzekering is al beschikbaar sinds half mei.

Twintig procent van de klanten die in aanmerking komt, onderschrijft de waarborg, wat tweemaal zoveel is als verwacht. BNP Paribas Fortis is naar eigen zeggen de eerste bank die de verzekering aanbiedt. Er zijn wel al kredietverstrekkers die de bank voor waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content