Bitcoin voor het eerst boven 12.000 dollar

. © is

De koers van de bitcoin is woensdag voor het eerst tot boven de 12.000 dollar gestegen. De waarde van de digitale munt steeg op het handelsplatform Bitstamp naar 12.345 dollar. De aankondiging van de spoedige invoering van bitcoin-futures, heeft de cryptomunt nog meer wind in de zeilen gegeven.

De Amerikaanse toezichthouder CFTC had vrijdag het licht op groen gezet voor die futures. De in Chicago gevestigde beurs CBOE (Chicago Board Options Exchange) wil ze eind deze week al in omloop brengen. Een week later zal ook de grotere Chicago Mercantile Exchange Group (CME) volgen. Ook in Japan wordt intussen de invoering van futures op bitcoins overwogen.

Met de instelling van die futures, worden de bitcoins meer mainstream gemaakt. Futures maken het mogelijk om te speculeren op een koerswijziging van de munt, waardoor ook geld te verdienen valt met een waardevermindering van de bitcoin.

De cryptomunt heeft de jongste maanden een opvallend stijging doorgemaakt. Begin de jaar was de munt zowat 1.000 dollar waard. Verschillende economen hebben de voorbije dagen echter gewaarschuwd dat een investering in de bitcoin erg risicovol is.

Lees ook: Bitcoin, de kanarie in de steenkoolmijn

Partner Content