Betalingen met Visa stijgen met 9 procent

© belga

In Europa nemen de betalingen met Visakaarten in het eerste kwartaal van 2010 toe met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt Visa Europe in een studie in samenwerking met het internationale studiebureau Markit.

Het totaalbedrag dat in Europa werd besteed met debetkaarten, kredietkaarten en prepaykaarten van Visa stijgt in het eerste kwartaal tot 230 miljard euro tegenover 198 miljard in het eerste kwartaal 2009.

Het jaarlijkse groeicijfer dat in het vierde kwartaal van 2009 11,7 procent bedroeg, is intussen gestegen tot 16,4 procent. Na verrekening van de stijging van het aantal Visakaarten dat in omloop is, blijft er op jaarbasis een nominale uitgavenverhoging van 9 procent.

Ondanks die toename komt het gemiddelde bedrag van een transactie, dat op dit moment 49 euro bedraagt, nog niet op het peil dat werd vastgesteld tussen 2005 en 2008. In die periode bedroeg de gemiddelde uitgave 51 tot 53 euro.

De studie is gebaseerd op een analyse van de transacties uitgevoerd met de 399 miljoen debet-, krediet- en prepaykaarten die Visa momenteel in omloop heeft. In Europa wordt meer dan 1 euro op de 9 uitgegeven met een kaart van Visa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content