Belgische economie noteert lichte groei

© belga

De Belgische economie is in het eerste kwartaal met 0,1 procent gegroeid tegenover het vorige kwartaal. Dat maakte de Nationale Bank woensdag bekend. Daarmee wordt een eerdere flashraming bevestigd.

In vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar, was er een groei met 1 procent. De economische groei was voornamelijk te danken aan de industrie (+1,1 procent) en aan de consumptie (+0,5 procent) bij de gezinnen en +0,4 procent van de overheid). In de dienstensector was er in het eerste kwartaal amper 0,1 procent groei, beduidend minder dan de 0,6 procent eind vorig jaar.

In de bouwsector was er een daling van de activiteit met 3,6 procent, maar dat was volgens de Nationale Bank vooral te wijten aan de slechte weersomstandigheden. De investeringen van gezinnen in woongebouwen daalden met 1,1 procent.

De groei van de in-en uitvoer, die al sinds het derde kwartaal van vorig jaar positief is, zet zich door. De invoer (+2,4 procent) stijgt sneller dan de uitvoer (+1,5 procent).

De werkgelegenheid bleef in het eerste kwartaal onveranderd tegenover het voorgaande kwartaal. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2009 daalde de werkgelegenheid met 0,4 procent (of ongeveer 20.000 personen). Dat is iets beter dan de terugval met 38.000 personen in het voorgaande kwartaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content