Belgen kochten afgelopen kwartaal voor meer dan 2 miljard euro online

© iStock

De Belgen hebben tijdens de zomervakantie en in september in totaal voor 2,01 miljard euro online gewinkeld.

De e-commercemarkt was goed voor 14 procent van de uitgaven van de totale markt, zo zegt BeCommerce, de Belgische vereniging van webwinkels en verkopers op afstand.

Volgens de BeCommerce Market Monitor werden in het derde kwartaal 19,4 miljoen aankopen gedaan op het net. Dat komt overeen met een gemiddeld bedrag van ongeveer 103 euro per aankoop.

Speelgoed minder populair

“6,57 miljoen Belgische consumenten deden het afgelopen kwartaal een online aankoop, wat betekent dat maar liefst 71 procent van de Belgische bevolking (van 15 jaar of ouder) online heeft gewinkeld. Dit betekent 3,8 miljoen Vlamingen en 2,8 miljoen Walen die winkelen op het web”, stelt BeCommerce in een persbericht.

Speelgoed was afgelopen kwartaal de grote verliezer. Het moest plaatsruimen in de top 5 van de populairste producten in internetwinkels voor telecom. “De verklaring hiervoor is simpel. In het tweede kwartaal, de periode van april tot juni, vallen een aantal feestdagen en events, zoals Pasen en communies, die ervoor zorgen dat er, ook online, meer speelgoed gekocht wordt. Er wordt immers alsmaar vaker online op zoek gegaan naar een leuk geschenk”, verklaart BeCommerce. Volgens de vereniging zal speelgoed opnieuw terrein winnen in het vierde kwartaal, omdat tijdens die periode veel vraag is naar speeltjes.

Online shopping is volgens de vereniging “goed op weg om records te breken”. Ze verwacht voor het volledige jaar de kaap van 8 miljard euro online uitgaven te ronden. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content