Beleggerscompetitie start met 10 procent meer deelnemers

De Beleggerscompetitie is onder een goed gesternte van start gegaan. Al meer dan 10. 000 deelnemers schreven zich in voor het jaarlijkse initiatief van Moneytalk en Keytrade Bank. Dat zijn er 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Sinds de start op 6 februari wisselen de posities aan de kop dagelijks.

De voorlopige leider in de stand, de portefeuille-Bosmans, kon het virtuele startkapitaal van 100.000 euro al met 6 procent optrekken. De portefeuille bevat uitsluitend financiële aandelen. Vele andere leidende portefeuilles maken gebruik van turbo’s, een nieuwigheid dit jaar in de Beleggerscompetitie.

Het zijn interessante, maar nog niet algemeen bekende afgeleide producten. De spelers mogen 5 procent van de waarde van hun portefeuille in een of meerdere turbo’s stoppen, waarbij turboseries bestaan voor de AEX-index, het goud en de pariteit euro/dollar. Er zijn zowel turbo’s long – om in te spelen op een hausse van de onderliggende waarde – als short – wanneer u mikt op een daling.

De competitie loopt nog tot donderdag 31 mei 2012. Wenst u zelf uw beleggerscapiciteiten virtueel uit te testen zonder het risico van een financiële kater? Ga dan naar www.beleggerscompetitie.be en schrijf u vandaag nog in. De hoofdprijs, een Ford S-Max Titanium S 2.0 ter waarde van 36.265 euro, staat misschien op u te wachten. (E.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content