Beleggerscompetitie: Dubbelslag

© istock

De speler met de portefeuille XavierGys lukte een dubbelslag tijdens de tweede week van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytrade Bank, waar de teller momenteel op 22500 deelnemers staat. Hij won de weekprijs en nestelde zich bovendien aan de kop van de algemene rangschikking. Daarbij speelde zijn turbokeuze een belangrijke rol. Ook benieuwd hoe XavierGys dat klaarspeelde?

Het blijft dringen aan de top en de posities wisselen bijna dagelijks. De winnaar van de eerste week _diablo_ bekleedt nog steeds een positie binnen de eerste vijf van het klassement, en dat is een prestatie, maar hij kon deze week niet op tegen het geweld van XavierGys, die met een neuslengte voorsprong het tweede weekklassement op zijn naam schreef en tevens de leiding in het algemene klassement overnam. Sommige spelers zijn slimmerds, want ze nodigen slechts vrienden uit wanneer ze donderdagavond in een kansrijke positie verkeren om het weekklassement in de wacht te slepen. XavierGys behoorde tot deze slimmeriken, net zoals Ghita die jammer genoeg op de tweede plaats strandde. Beide spelers nodigden vijf vrienden uit en waren mede daardoor onbereikbaar voor hun achtervolgers. Opgelet: uw vrienden moeten wel ten laatste donderdag een portefeuille aanmaken zodat de gelden vrijdag even na middernacht op uw rekening staan. Anders is het te laat. Ook met het liken van de Beleggerscompetitie op Facebook kunt u 500 euro extra virtueel geld verdienen. U moet dan wel de link gebruiken die u vindt op de website van de Beleggerscompetitie en die link mag nog niet eerder zijn gebruikt.

Turbo’s long op de indexen

In de afgelopen beursweek gebeurde niet zoveel, maar de beursindexen ontwikkelden zich wel stijgend en dan kon u met turbo’s long op de AEX, DAX of BEL20 goed geld verdienen. De Duitse DAX-index presteerde het sterkst op weekbasis met een vooruitgang van 3,2% gevolgd door de Nederlandse AEX-index (+3%) en de BEL20 (+2,5%). Toch was XavierGys succesvol met een turbo long op de BEL20-index die hij al eerder had gekocht. Hierop boekt hij momenteel een winst van 80%. Alle leidende spelers hebben of hadden turbo’s in portefeuille. Het kan inderdaad nooit kwaad om winst te nemen op turbo’s, want winsten op papier kunnen snel verdwijnen. Wie veel met turbo’s wil winnen, moet navenante risico’s nemen en dat betekent dat u moet opteren voor de turbo’s met de grootste hefboom. Die bieden het meeste potentieel wanneer een onderliggende waarde stijgt of daalt, maar het nadeel is dat die turbo’s het snelst worden uitgestopt wanneer het de verkeerde richting uitgaat. Een turbo wordt uitgestopt wanneer de stoploss wordt aangetikt. Dan houdt hij op te bestaan, wordt nog een restwaarde uitgekeerd en verdwijnt hij automatisch uit de portefeuilles. We herhalen nog eens dat het percentage turbo’s in uw portefeuille wordt beperkt tot maximaal 5% van de waarde van uw portefeuille. Van belang is nog dat we voor de berekening van dat percentage de actuele waarde van de turbo’s hanteren en niet de aankoopwaarde.

Goede beleggingen

Naast een goede turbokeuze deed weekwinnaar XavierGys ook prima beleggingen. Hij nam winst op de Nederlandse BAM Groep, maar hij heeft met het Griekse Viohalco dat op de beurs van Brussel noteert nog een voltreffer in portefeuille. Ook op AXA, Société Générale, Essilor en Sioen boekt hij een fraaie winst. Alleen op het Nederlandse Vopak lijdt hij een beperkt verlies. XavierGys deed nog niet zoveel transacties. Soms is het inderdaad veel beter om de winsten te laten oplopen. Op de tweede en derde plaats in het algemene klassement staan Clarice en ULTIMA. Bij de studenten gaat het momenteel tussen Salomez en Odegiey, die elkaar van geen vin lossen, maar ook hier is de strijd zeker nog niet gestreden.

Winnaar weekprijs 2

Xavier Gys +10,33%

Voorlopige stand 27 februari 2015

Algemeen:

  1. XavierGys +15,96%
  2. Clarice +14,10%
  3. ULTIMA +13,80%
  4. _diablo_ +13,72%
  5. myr +13,53%

Studenten:

  1. Salomez +11,77%
  2. odegiey +11,43%
  3. max&Olsson holding +10,88%
  4. Leo1408 ` +10,83%
  5. G_D +10,53%

Partner Content