Pijplijn vol belofte

De snel evoluerende pijplijn van Argen-x, de uitstekende deal met AbbVie en de instap van gespecialiseerde Angelsaksische fondsen in het kapitaal zijn veelbelovend. Al dat goede nieuws is onvoldoende weerspiegeld in de koers van het aandeel.

We startten begin dit jaar de opvolging van Argen-x en geven na een bedrijfsbezoek een update over het Belgisch-Nederlands biotechbedrijf dat in 2008 werd opgericht door drie oudgedienden van Ablynx. De technologie van beide bedrijven is gebaseerd op antistoffen van lama’s, maar in tegenstelling tot de kleine nanobody’s van Ablynx maakt Argen-x gebruik van de grotere antibody’s. Het ontwikkelde daarvoor het SIMPLE-antibody technologisch platform, later aangevuld met ingelicentieerde technologieën – Nhance, ABDEG en POTELLIGENT – die de kwaliteit van de antibody’s verbeteren op het gebied van werking, doseringen en productie.

Het bedrijf spitst zich toe op de ontwikkeling van antibody’s voor de bestrijding van kanker en immuniteitsziekten, waarbij het voor de financiering een evenwicht zoekt tussen moleculen zelfstandig zo ver mogelijk klinisch ontwikkelen, en samenwerkingen met partners. Bij de eigen moleculen onderscheiden we ARGX-110 en -111, twee antibody’s gericht op kanker, en ARGX-113, een beloftevolle auto-immuun antibody.

Het doel van ARGX-113 is om bij auto-immuunopstoten, waarbij het afweersysteem eigen organen aanvalt, de auto-antistoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te klaren. De gebruikte techniek is toepasbaar bij elke auto-immuunziekte. Binnenkort volgen interim-data van een fase I-doseringsstudie (meerdere toedieningen) en tegen eind 2016 start een fase II-studie bij patiënten met myasthenia gravis, een zeldzame spierziekte. ARGX-110 is een middel in kankerimmunologie dat zich richt op een nieuwe target (CD70), en waarvoor fase Ib-studies lopen in bloedkanker en solide tumoren, met resultaten later dit jaar. Deze zomer start parallel een fase I/II-combinatiestudie. ARGX-111 richt zich op uitgezaaide kankers. Dat programma liet al positieve tussentijdse resultaten zien, en zal na het afronden van een fase Ib-studie worden gepartnerd.

In april ontving Argenx 40 miljoen USD voor het sluiten van een fantastische deal met AbbVie over ARGX-115, een preklinisch middel in het domein van kankerimmunologie. De succesvolle voltooiing van de preklinische studies (eerste helft 2018) kan bijkomend 20 miljoen USD opleveren, en als AbbVie daarna ARGX-115 inlicentieert, kunnen de klinische, regulatoire en commerciële mijlpaalbetalingen oplopen tot maximaal 625 miljoen USD. Daarbovenop zijn er tot dubbelcijferige royalty’s op de verkoop. Zulke hoge bedragen zijn normaal eerder gangbaar voor een fase II-product.

Bij de gepartnerde programma’s loopt met ARGX-109 – een anti IL-6 antibody, uitgelicentieerd aan RuiYi en omgedoopt tot Gerilimzumab – een fase I-studie. Daarnaast zijn er samenwerkingen met Leo Pharma, Bayer en Shire (tevens aandeelhouder). Na de uitgifte in januari van 1,4 miljoen aandelen tegen 10,79 EUR per aandeel, volledig ondertekend door de bekende Amerikaanse investeringsmaatschappij Federated Investors, en ondanks de deal met AbbVie werd begin juni opnieuw 30 miljoen EUR opgehaald via de uitgifte van 2,7 miljoen aandelen tegen 11,1 EUR per aandeel. De uitgifte werd grotendeels onderschreven door Amerikaanse investeerders (onder meer Perceptive Advisors en MPM).


Conclusie

De snel evoluerende pijplijn van Argen-x, de uitstekende deal met AbbVie en de instap van meerdere gespecialiseerde Angelsaksische fondsen zijn veelbelovend. De comfortabele kaspositie van ruim 100 miljoen EUR dekt bijna de helft van de marktkapitalisatie, en laat toe om ARGX-113 en ARGX-110 versneld zelfstandig verder te ontwikkelen. Al dat goede nieuws is onvoldoende weerspiegeld in het aandeel, dat we daarom opnemen in de Inside Selectie. Daarmee is Argen-x tevens een kandidaat voor de voorbeeldportefeuille. Het huidige, woelige beursklimaat kan daarbij een bondgenoot zijn. Wel bovengemiddeld risico!

Advies: koopwaardig

Risico: hoog

Rating: 1C

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content