Boskalis stilaan uit de ellende

© Boskalis
Danny Reweghs
Danny Reweghs Directeur strategie Trends Beleggen

We denken dat Boskalis het ergste achter de rug heeft en gaan ervan uit dat de koers zal gaan stijgen.

Boskalis is de grootste baggermaatschappij ter wereld. Tot drie jaar geleden beleefde het bedrijf gouden tijden. De aandelenkoers steeg van 15 euro begin 2009 naar 48 euro in mei 2015. Het aandeel kost nu nog nauwelijks 25 euro. Ondanks de erg lage waardering van het aandeel, lijkt de interesse van de beurs nog steeds niet groot. De halfjaarresultaten 2018 stelden alweer teleur en, wat erger is, de perspectieven zijn niet helemaal duidelijk.

Nochtans heeft referentie-aandeelhouder Hal Trust zijn belang opgetrokken en doen bovendien de baggeractiviteiten het al enige tijd meer dan behoorlijk. Het orderboek was eind juni gestegen tot 3,885 miljard euro. We denken daarom dat de ellende voor Boskalis stilaan ten einde loopt. En gaan à la hausse op het aandeel met een geschreven put.


Geschreven put

Schrijf de put Boskalis december 2018 met uitoefenprijs 26,00 euro @ 1,60 euro

Als u dat contract opzet, dan haalt u, zonder investering, meteen een premie van 1,60 euro binnen. U hebt dan wel de verplichting de aandelen te kopen tegen 26 euro per aandeel, zelfs als de aandelenkoers zou dalen tot onder dat niveau. U zet dus best 2600 euro (100 x 26 euro) opzij voor het geval u aangewezen zou worden. Dat is mogelijk mocht de koers, tegen onze verwachtingen in, toch nog dalen. De prijs per aandeel die u zult moeten betalen, bedraagt in dat geval 24,40 euro (26 – 1,60).

Maar we gaan ervan uit dat de koersdaling voorbij is. Zolang het niveau boven 26 euro standhoudt, doet u niets. De ontvangen premie is zonder meer van u. Mocht u er toch niet gerust in zijn, dan kunt u onder de geschreven put, een goedkoper contract leggen met een lagere uitoefenprijs.


Gekochte put

Koop de put Boskalis december 2018 met uitoefenprijs 24,00 euro @ 0,90 euro

Dat contract geeft u het recht de aandelen die u eventueel hebt moeten opnemen, weer te verkopen. U zou dan maximaal 1,3 euro per aandeel verlies maken (26 – 24 -1,60 + 0,9). Het beperkt dus uw mogelijke verlies, maar anderzijds is uw grootst mogelijke winst ook beperkt tot 0,70 euro (1,60 – 0,90). Wonderen bestaan ook niet in de wereld der aandelenopties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content