Bone Therapeutics maakt keuzes

© iStock

Thomas Lienard, de nieuwe CEO van Bone Therapeutics, stippelde voor de Waalse marktleider in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten een meer afgelijnde strategie uit.

Nauwelijks drie maanden na het verrassende vertrek van stichter-CEO Enrico Bastianelli tekent zich een sterkere focus af bij Bone Therapeutics, de Waalse marktleider in de ontwikkeling van botvormende celtherapieproducten voor het herstel en de preventie van botbreuken. De nieuwe topman Thomas Lienard stippelde een meer afgelijnde strategie uit, die stoelt op twee pijlers. Vooreerst zet hij volop in op ALLOB, een allogeen botvormend celtherapieproduct, dat is gemaakt uit beenmergcellen van een gezonde vrijwilliger. ALLOB biedt heel wat voordelen voor de dosering, de logistiek en de schaalbaarheid van de behandeling, en is daarom een aantrekkelijkere technologie voor grotere farmaspelers.

In het derde kwartaal krijgen we heel belangrijke resultaten over de belangrijkste twee onderzoeksprogramma’s met ALLOB: de fase I/IIa-studie bij patiënten die een lumbale vertebrale fusieoperatie moeten ondergaan (de tweede groep van acht patiënten) en de fase II-studie naar vertraagd helende breuken (de tweede groep van acht patiënten, bij een succesratio van minstens vijf op de acht mag de studie vervroegd worden afgesloten).

De tweede pijler van de strategie is de afwerking van de fase III-studie met PREOB – een autoloog botvormend celtherapieproduct, gemaakt uit beenmergcellen van de patiënt – bij patiënten met osteonecrose (waardoor het heupbeen afsterft), om tegen 2021 een eerste product op de markt te hebben. Maar Bone zet het riskantere en duurdere onderzoek naar osteoporose niet voort zonder partner.

Het Waalse biotechbedrijf heeft nog voldoende middelen tot de eerste helft van 2018 (20,3 miljoen euro eind 2016, cashburn van 13,3 miljoen euro in 2016), en zal allicht na de studieresultaten met ALLOB verse financiering zoeken. In de Verenigde Staten start Bone een studie met ALLOB op (over de indicatie is nog geen beslissing genomen) en zoekt het een partner. Gezien de schaarse middelen, zijn we tevreden met de scherpere focus. We rekenen op positieve resultaten met ALLOB om de koers een nieuw elan te geven. Het aandeel is koopwaardig, met het bovengemiddelde risicoprofiel eigen aan een biotechaandeel (rating 1C).


Munt: euro

Markt: Euronext Brussel

Beurskapitalisatie: 59 miljoen euro

Verwachte k/w 2016: –

Verwachte k/w 2017: –

Koersverschil 12 maanden: -47%

Koersverschil sinds jaarbegin: +12%

Dividendrendement: –

Partner Content