Adecco Group is overdreven goedkoop

© Getty Images

Adecco is overdreven afgestraft voor de overname van Akka Technologies.

Adecco Group kon de markt niet overtuigen met zijn update over het derde kwartaal. Het bedrijf is de wereldmarktleider in hr-oplossingen met een verwachte jaaromzet voor 2021 van 21,3 miljard euro. Jaarlijks vult de groep met hoofdzetel in Zurich, die actief is in 57 landen met 30.000 personeelsleden, 3,5 miljoen vacatures in. Naast Adecco herbergt de groep nog acht merken: Adia, Badenoch Clark, GA, Hired, LHH, Pontoon, Spring Professional en Modis.

De omzet klom organisch – zonder overnames en desinvesteringen – in het derde kwartaal met 9 procent tot 5,22 miljard euro in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. De gemiddelde analistenverwachting lag op 10 procent. Adecco bleef 5 procent onder het niveau in hetzelfde kwartaal van 2019 en onder de groeicijfers van concurrenten als Randstad en Manpower.

Gelukkig viel de evolutie van de resultaten beter mee. De bedrijfskasstroom kwam met 250 miljoen euro 4 procent of 10 miljoen euro boven de analistenconsensus uit. De marge bedroeg 4,8 procent in het derde kwartaal, tegenover 4,7 procent bij Randstad. De winst maakte een sprong van 80 naar 133 miljoen euro, of van 0,50 naar 0,83 euro per aandeel. De verhouding van de netto financiële schulden ten opzichte van de bedrijfskastroom (ebitda) viel terug tot amper 0,2.

Het aandeel van Adecco Group staat onder druk sinds de overname van het Franse beursgenoteerde bedrijf Akka Technologies in de zomer werd aangekondigd. Dat is een vooraanstaande Europese speler in advies in engineering en dienstverlening op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf is het levenswerk van Mauro Ricci. Hij is de stichter, de topman, de voorzitter van de raad van bestuur en de referentieaandeelhouder. Akka Technologies biedt diensten aan in ruimtevaart, de autosector, spoorwegen, energie, defensie, luchtvaart, telecom, gezondheidszorg en consulting. Het bedrijf kende een sterke groei door flink wat overnames. Dat heeft het bedrijf wel een stevige schuldpositie bezorgd.

In oktober 2020 werd een kapitaalverhoging doorgevoerd om de schuldgraad te milderen. De combinatie Modis-Akka wordt daarmee wereldwijd het nummer twee in engineering en onderzoek en ontwikkeling. Toch werd de overname niet op applaus onthaald door de markt. De Zwitserse marktleider betaalde een ondernemingswaarde (ev) van 2 miljard euro, wat overeenkomt met 10,6 keer de verhouding van de ondernemingswaarde ten opzichte van de bedrijfskasstroom (ebitda) voor 2022. Bovendien betaalde Adecco zowat het dubbele van de beurskoers (bod van 49 euro per aandeel), terwijl de groep zelf maar tegen 6,5 keer de ev/ebitda 2022 noteert. De beurskoers staat ruim 30 procent lager dan voor de aankondiging.


Conclusie

We zijn onlangs van start gegaan met de opvolging van het Adecco-aandeel met een positief advies. We vinden dat de markt het aandeel te fors heeft afgestraft voor de overname van Akka Technologies en dat het aandeel momenteel te goedkoop noteert in een decennium waar de zoektocht naar geschikte arbeidskrachten een van de grootste uitdagingen wordt. We vinden een waardering tegen 11 keer de verwachte winst voor dit jaar en slechts 10 keer die voor volgend jaar, en een verwachte verhouding van 7 keer de verwachte ondernemingswaarde (ev) tegenover bedrijfskasstroom (ebitda) te laag. Bovendien zijn er een brutodividendrendement van 5,5 procent en weinig schulden. Er is stevig herstelpotentieel voor de komende 12 tot 24 maanden. Het aandeel blijft in de voorbeeldportefeuille.


Advies: koopwaardig

Risico: gemiddeld

Rating: 1B

Koers: 47,13 Zwitserse frank

Ticker: ADEN SW

ISIN-code: CH0012138605

Markt: Zurich

Beurskapitalisatie: 7,93 miljard Zwitserse frank

K/w 2020: 12,5

Verwachte k/w 2021: 11

Koersverschil 12 maanden: -10%

Koersverschil sinds jaarbegin: -20%

Dividendrendement: 5,5%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content