Verzending vereenvoudigde belastingaangiften vanaf 9 mei

© BELGA

De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën verstuurt van 9 tot 20 mei 2,2 miljoen voorstellen van vereenvoudigde aangifte. Dat zijn er 70.000 meer dan vorig jaar. Gepensioneerden, uitkeringstrekkers, of personen met een zeer laag inkomen krijgen zo’n vereenvoudigd voorstel.

De 2,2 miljoen personen die een voorstel van vereenvoudigde belastingaangifte krijgen toegestuurd moeten enkel nakijken of de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens in dat voorstel juist en volledig zijn. Enkel wanneer dat niet het geval zou zijn, moeten ze dit aan de FOD Financiën melden met een papieren antwoordformulier of via Tax-on-web, ten laatste op 30 juni. Als de gegevens wel correct werden ingevuld, hoeft de burger niets te doen.

Betere leesbaarheid

Vorig jaar lieten 96 procent van de belastingplichtigen hun voorstel van vereenvoudigde aangifte ongewijzigd. Dit jaar werd de leesbaarheid van het document verbeterd, door de lay-out, de kleur en het taalgebruik aan te passen.

Wie dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte krijgt, kan via het fiscale portaal myminfin.be kiezen om het voorstel volgend jaar elektronisch te ontvangen. De vereenvoudigde aangiften en de aangiften via Tax-on-web zijn samen goed voor 84 procent van alle belastingaangiften.

Wie zijn belastingen op papier indient heeft tot 30 juni de tijd, wie dat doet via Tax-on-web heeft tot 13 juli en wie via een mandataris werkt heeft tot 27 oktober. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content