Unizo: ‘Fiscus moet objectief controleren’

Karel Van Eetvelt © Belga Image
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Unizo heeft geen problemen met de extra controles die de fiscus gisteren heeft aangekondigd, zolang ze maar objectief gebeuren. “Het mag er niet op neerkomen dat ondernemers die succesvol zijn, extra worden gecontroleerd”, zegt Karel Van Eetvelt, de voorzitter van Unizo.

De fiscus heeft aangekondigd dat belastingplichtigen die hun beroepsinkomsten aangeven, dit jaar extra in de gaten worden gehouden. Unizo heeft daar geen probleem mee. “Het is logisch dat de fiscus de bedrijfsleiders controleert die hun werkelijke kosten bewijzen”, zegt Karel Van Eetvelt, de voorzitter van Unizo. “In ons fiscale stelsel wordt iedereen die zijn werkelijke kosten bewijst, wat meer in de gaten gehouden.”

“Voor jaloezie is geen plaats”

UNIZO heeft meer moeite met de extra controles op het gebruik van vennootschapsstructuren. “Alsof het per definitie verdacht is dat je je activiteiten onderbrengt in een vennootschap”, protesteert Van Eetvelt. “Er zijn heel veel redenen om met een vennootschap te werken, niet enkel fiscale.”

UNIZO wil niet dat de fiscus ondernemers gaat controleren enkel omdat ze succesvol zijn. “Voor jaloezie is geen plaats”, klinkt het. “In het merendeel van de gevallen gaat het om ondernemers die na lang en hard werken en risico’s nemen iets mooi hebben opgebouwd”, besluit de vereniging. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content