Opmerkelijk: lange wachtrijen voor papieren belastingaangifte 2 weken na deadline

© belga

Honderden mensen staan woensdag aan te schuiven aan de Financietoren in Brussel om hun belastingaangifte in orde te krijgen. De deadline daarvoor lag nochtans op 30 juni.

De wachtenden aan de Financietoren in Brussel melden zich woensdag om hun papieren belastingaangifte in te dienen, ook al is de ultieme datum daarvoor al twee weken voorbij. “Alle hulp bij het opstellen van de papieren aangifte is eigenlijk al stopgezet op 30 juni“, benadrukt Francis Adyns, woordvoerder van de federale overheidsdienst Financiën.

Waarom staan die mensen daar dan te wachten om geholpen te worden? “Door de terreurdreiging in Brussel heeft ons kantoor in de Kruidtuinlaan echter noodgedwongen tijdelijk de deuren gesloten. Om te compenseren voor die sluitingsdagen hebben wij besloten dat ene kantoor open te houden tot 15 juli”, aldus Adyns.

Dat betekent echter niet dat de deadline voor papieren aangiftes, die vastgesteld was op 30 juni, mee verplaatst. “Elke papieren aangifte die nu nog wordt ingevuld in ons kantoor, zal behandeld worden als een laattijdige aangifte. Met de gevolgen vandien”, verduidelijkt Adyns. Hij benadrukt dat enkel het kantoor in de Kruidtuinlaan langer open is, en andere lokale kantoren dus niet geopend zijn.

De bijna vijfhonderd mensen die woensdag aan de Financietoren geholpen zullen worden, zijn er dus in principe aan voor de moeite.

Wie hulp nodig heeft met Tax-on-web, wordt vriendelijk verzocht telefonisch contact op te nemen met de bevoegde diensten. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content