Meer en meer carpoolers genieten van fiscaal voordeel

© Belga

Steeds meer Belgen maken gebruik van de fiscale vrijstelling voor carpoolen. Dat zegt Taxistop op basis van cijfers die Kamerlid Jef Van den Bergh (CD&V) opvroeg bij minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

In bedrijven die carpoolen op bedrijfsniveau organiseren, kunnen werknemers die met twee of meer in de wagen naar het werk rijden, aanspraak maken op een fiscaal voordeel. En dat wordt meer en meer gedaan. Op drie jaar tijd is het aantal aanvragen met 12 procent gestegen, van iets meer dan 14.000 in 2011 tot meer dan 15.700 in 2014. Het budget voor die fiscale vrijstellingen steeg in dezelfde periode met 32 procent tot bijna 8 miljoen euro.

Toenemende populariteit carpoolen

“Carpoolen zit in de lift”, zegt Angelo Meuleman van Taxistop. “Steeds meer bedrijven kampen met bereikbaarheidsproblemen of een gebrek aan parking. Voor hen is carpoolen een broodnodige oplossing. Op Carpool.be zijn al 639 bedrijven aangesloten en ook bedrijvenzones tonen steeds meer interesse”.

Een bedrijf dat carpoolen voor haar werknemers wil organiseren, moet echter zelf het fiscale voordeel van elke carpooler kunnen berekenen. Taxistop ontwikkelde de registratietool MyMobiCalendar. Die laat toe om automatisch het fiscale voordeel te berekenen. Zo kunnen ook werknemers die maar één of twee keer per week carpoolen, worden beloond. Omwille van de populariteit van flexibele werktijden is ook hier steeds meer vraag naar, zegt Taxistop. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content