Belgische vrouwen krijgen meer kansen in financiën

© /

Belgische vrouwen krijgen meer kansen om carrière te maken in finance en accounting. Dat blijkt uit een onderzoek van het rekruteringsbedrijf Robert Half.

In vergelijking met tien jaar geleden krijgen vrouwen met een financiële achtergrond meer kansen om carrière te maken in het financieel departement van ondernemingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Robert Half. Het rekruteringsbedrijf bevroeg in België tweehonderd CFO’s en financieel directeurs. Bijna zes op de tien respondenten (59%) zeggen dat vrouwen ‘enigszins meer’ (46%) of ‘aanzienlijk meer’ (13%) meer kans maken om op te klimmen in de rangorde binnen finance en accounting.

België volgt daarmee de Europese trend. In Zwitserland (69%) en Duitsland (66%) zijn de financieel directeurs er het meest van overtuigd dat vrouwen een carrière kunnen uitbouwen in het financieel departement. In Frankrijk en Italië is dat percentage 51 procent.

Vrouwen moeten kansen grijpen

Een financiële achtergrond verhoogt ook de kansen van vrouwen om door te groeien tot de top van het bedrijf. De overgrote meerderheid van de ondervraagde Belgische CFO’s en financieel directeurs is het ermee eens dat vrouwen met een financiële achtergrond meer kans maken op een functie in de raad van bestuur (93%) en als CEO (91%).

“De loopbaankloof tussen mannen en vrouwen verkleint op de werkvloer, maar blijft bestaan”, zegt Frédérique Bruggeman, managing director van Robert Half Belux. Volgens haar is het belangrijk dat vrouwen hun verwezenlijkingen kenbaar maken en zich duidelijk profileren in de onderneming. “Het is niet enkel belangrijk kansen te zien, vrouwen moeten ze ook grijpen.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content