Belg besteedt jaarlijks gemiddeld twee weken aan administratie

© lucadp (iStock)

Dat beweert het online administratieplatform Doccle op basis van een rondvraag bij 1051 Belgische huishoudens.

De Belg is volgens Doccle per week gemiddeld 1,6 uur bezig met zijn of haar administratie. Van de deelnemers aan de rondvraag gaf 75 procent aan dat de administratie binnen het huishouden steeds door hetzelfde lid werd bijgehouden.

Verder vond 90 procent van de ondervraagden het belangrijk om facturen op tijd te betalen. Voor boetes lag dat percentage duidelijk lager (60 procent).

Een andere vaststelling van de enquête is dat veel Belgen niet weten hoe lang documenten moeten worden bijgehouden. Zo gaf vier op de tien deelnemers aan niet te weten hoe lang ze hun loonfiches moeten bewaren. Ook wat bankafschriften betreft had twee op de drie hier het raden naar. Nog volgens Doccle wist ‘vrijwel niemand hoe lang je documenten voor de fiscus moet bijhouden.’

Er werd in de rondvraag ook gepeild naar de manier waarop mensen hun administratie bijhielden. Bij 40 procent van de ondervraagden werd meer dan de helft manueel en op papier afgehandeld. Slechts een minderheid (13 procent) antwoordde dat zijn of haar administratie volledig digitaal verliep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content