Al ruim 2,5 miljoen belastingaangiftes geregistreerd via Tax-on-web

© belga

Wie vandaag nog zijn belastingaangifte elektronisch wil indienen, komt te laat. Voor die andere 2,55 miljoen plichtsbewuste landgenoten is dat niet het geval.

Vandaag donderdag werden in totaal al 2,55 miljoen belastingaangiften geregistreerd die via Tax-on-web werden ingediend. Ongeveer 8 procent van die aangiftes werden dinsdag en woensdag, twee dagen voor de deadline, ingediend.

“Belastingbetalers mogen dan wel tweeënhalve maand de tijd hebben om hun aangifte in te vullen, toch wachten veel mensen tot het laatste moment”, verduidelijkt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.

Net zoals vorig jaar was de voorlaatste dag de drukste op de site van Tax-on-web. Ondanks een cyberaanval die de site enkele uren ontregelde, dienden die dag 110.000 mensen hun aangifte in.

Woensdag kwamen daar nog eens 92.000 mensen bij. Rond 11.00 uur donderdagochtend stond de teller op meer dan 2.554.000 online aangiftes. Daarmee stijgt het cijfer licht ten opzichte van vorig jaar.

“Het is echter te vroeg om al een eindbalans te maken. Boekhouders hebben immers nog tot 27 oktober de tijd om aangiftes in te dienen”, aldus woordvoerder Adyns.

Aangezien elke belastingbetaler nog tot woensdag zijn aangifte online kon aanpassen, zal de FOD Financiën de eerste aanslagbiljetten pas versturen vanaf augustus. Normaal worden die al in juli verzonden door de fiscus. Vorig jaar werden de eerste aanslagbiljetten uitzonderlijk slechts in september gepost als gevolg van de zesde staatshervorming. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content