Bel20 springt 4,4 procent hoger

© belga

Op Euronext Brussel sluit de sterindex Bel20 dinsdag 4,44 procent hoger tot 2.153,51 punten. Ook elders in Europa heerst het vertrouwen.

De beleggers hebben er nu duidelijk vertrouwen in dat de eurocrisis op de een of andere manier bedwongen wordt. Dat zou dan gebeuren door politieke initiatieven van de verscheidene beleidslui in combinatie met de opgelegde maatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB). Concreet behoren een uitbreiding van het Europese noodfonds en een verdere versoepeling van de liquiditeitsverstrekking aan de banken tot de mogelijkheden.

Bel20

Vertrouwen troef dus op de Europese beursvloer en een opmerkelijke remonte op Euronext Brussel. Het aandeel van zinkspecialist Nyrstar klom 9,90 procent hoger tot 7,34 euro. Ook staaldraadgroep Bekaert maakte een aanzienlijke klim van 5,18 procent tot 34,11 euro. Telecomgroep Belgacom noteerde een lichte winst van 1,61 procent tot 22,38 euro. Als het aan het Auditoraat bij de Raad voor de Mededinging ligt, kan de overname van The Phone House door Belgacom overigens niet doorgaan.

Ook de financials presteren net als maandag uitstekend: KBC steeg met 9,23 procent tot 16,27 euro, Dexia ging 7,81 procent hoger tot 1,51 euro.

Elders in Europa

De vreugde van Brussel wordt ook elders in Europa gedeeld. In Londen, Frankfurt en Parijs worden winsten opgetekend van respectievelijk 4,02, 5,29 en 5,74 procent. Vooral de bankaandelen oogsten mooie cijfers. In Parijs schieten de financiële waarden van BNP Paribas en SocGen, die recentelijk nog zwaar kelderden, ongeveer 15 procent omhoog. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content