Acht op tien Vlaamse werkgevers schenken werknemers een cadeau met Sinterklaas

© Belga

Acht op de tien Vlaamse werknemers die Sinterklaas vieren op de werkvloer krijgen een geschenk van hun werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van de webwinkel Bol.com.

In België viert 60 procent van de Belgische werknemers Sinterklaas op de werkvloer. Dat is beduidend meer dan bij onze noorderburen, waar slechts 40 procent 6 december op het werk viert. Uit het onderzoek blijkt voorts dat Vlaamse bedrijven met jongere werknemers (< 34 jaar) meer geneigd zijn om Sinterklaas te vieren dan bedrijven met oudere werknemers (55 plussers.). Van de werknemers aan wie Sinterklaas een bezoekje brengt, krijgt zo'n 84 procent een cadeau.

Cadeaukaarten

De werkgevers verwennen hun personeel vooral met snoepgoed. Al is 1 op 3 Vlaamse werkgevers geneigd om een groter cadeau te schenken aan zijn medewerkers, meestal in de vorm van een cadeaukaart. Ook de webwinkel merkt dat de cadeaukaarten almaar populairder worden. Vorig jaar werden bij bol.com duizenden cadeaukaarten verkocht in België. Dat maakt cadeaukaarten veruit het meest verkochte product bij bol.com bij Belgen in 2014, klinkt het in een persbericht.

“We stellen bovendien vast dat de feestdagenperiode een terugkerend moment is voor bedrijven om een zakelijk cadeau aan te schaffen. We verwachten dus ook deze feestdagen opnieuw een piek te zien in de verkoop van onze zakelijke bestellingen. Hierbij zijn naast cadeaukaarten ook artikelen binnen de categorie Computer & Games en Nederlandstalige boeken erg populair,” zegt Jan Huysmans, Directeur België bij bol.com. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content