500 rijksten ter wereld verloren 451 miljard dollar in 2018

Amazon-topman Bezos © reuters

Dat komt voornamelijk door de dalende beurzen, berekende het persbureau Bloomberg.

Amazon-oprichter Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Zijn vermogen nam in 2018 met 24 miljard dollar toe tot 123 miljard dollar. Toch kreeg ook Bezos af te rekenen met dalende beurzen. In september was zijn vermogen nog 45 miljard dollar meer waard.

Alle Amerikaanse miljardairs leverden gezamenlijk 76 miljard dollar in. Facebook-baas Mark Zuckerberg alleen al zag zijn vermogen met 20 miljard dollar slinken tot 53 miljard dollar.

500 rijksten ter wereld verloren 451 miljard dollar in 2018
© Bloomberg

Chinese miljardairs verloren samen net geen 76 miljard dollar. Vijftig mensen zijn niet meer terug te vinden in de lijst die Bloomberg opstelde, onder wie de Tsjechische premier Andrej Babis. Ook de Russische aluminium-tycoon Oleg Deripaska viel weg. Zijn bedrijf Rusal verloor veel waarde als gevolg van Amerikaanse sancties.

Dertien miljardairs overleden in 2018, onder wie Microsoft-medeoprichter Paul Allen en Vichai Srivaddhanaprabha, de voorzitter van voetbalclubs Leicester City en Oud-Heverlee Leuven kwam om bij een helikopterongeluk.

Nieuwe namen op de lijst komen onder meer uit de gamewereld. Tim Sweeney profiteerde van het succes van het computerspel Fortnite en is nu 7,2 miljard dollar waard. De Britse oprichtster van bookmaker Bet365 Denise Coates is ook nieuw met een vermogen van 4,1 miljard dollar. In de lijst prijken geen Belgische namen.

Partner Content