Ze debuteerde onlangs met haar boek The ultime survival guide to being a girl. Dat deed ze niet in Vlaanderen maar - waarom ook niet - meteen in New York. Dat debuut kwam er niet zomaar: onder de alias Chrostin vuurt illustrator Christina De Witte haar gevatte (en voor heel wat mensen herkenbare) comics al jarenlang op haar meute Instagram-volgers af. Dat ze van haar job houdt: zoveel is duidelijk. 'Maar je verstand op nul zetten en even doen waar je zin in hebt, is ook belangrijk.'

Hoe kleed jij je voor je job?

CHRISTINA DE WITTE: Voor mijn job moet ik cartoons en tekeningen maken, en daar hoef ik gelukkig de deur niet voor uit. Meestal draag ik mijn alledaagse kleren dus gewoon binnenshuis, maar soms ga ik ook tekenen in een koffiebar. Ik maak er wel steeds een punt van om nooit in mijn pyjama thuis te blijven zitten, want daarvan ga je nogal snel slabakken heb ik ondervonden.

Hoe combineer je werk en privé?

DE WITTE: Dat is moeilijk, omdat mijn werk en mijn privéleven zo hard met elkaar verweven zijn. 's Avonds beantwoord ik geen mails of werkgerelateerde telefoontjes, die tijd probeer ik echt wel af te bakenen. Ik praat ook heel veel over mijn werk tijdens mijn privéleven, gewoon omdat het zo leuk is. Het is geen klassieke nine to five en ik deel de laatste nieuwtjes graag met mijn beste vrienden en familie.

Ben je soms bewust offline?

DE WITTE: Ik verdwijn soms dagenlang van de radar. Na mijn booklaunch van 14 augustus was ik sociale media even zo beu dat ik een week niet naar mijn smartphone gekeken heb. In die week heb ik heel wat leuke dingen gedaan en ben ik bijvoorbeeld nog eens naar Walibi geweest. Het was al meer dan acht jaar geleden dat ik zoiets had gedaan. Je verstand op nul zetten en even kunnen doen waar je zin in hebt, ook dat is voor jezelf zorgen.

Wat is voor jou de ultieme luxe?

Na mijn booklaunch van 14 augustus was ik sociale media even zo beu dat ik een week niet naar mijn smartphone gekeken heb.

DE WITTE: Wanneer mensen me fucking gerust laten. (lacht) En ook wanneer ik genoeg opdrachten krijg om comfortabel te leven. Dan gun ik het mezelf ook wat vaker om op restaurant te gaan of om eten te bestellen.

Wat is het hoogste dat je wilt bereiken in het leven?

DE WITTE: De wereld veroveren met mijn boeken en in die wereld proberen een verschil te maken. Dat klinkt misschien utopisch, maar ik ben ermee bezig. Ik wil de wereld zien en er mijn stempel op zetten.

Hoe slaag je erin om voldoening te halen uit je werk?

DE WITTE: Wanneer een klant dankbaar en tevreden is, haal ik daar voldoening uit. Of als iemand mijn boek leest en zegt dat het zijn of haar dag heeft gemaakt. Dan ben ik pas écht gelukkig. Voor mij zijn dat de twee belangrijkste indicaties dat ik min of meer goed bezig ben. De rest probeer ik me zo weinig mogelijk aan te trekken.

Wat is de meest waardevolle carrièreles die je ooit kreeg?

DE WITTE: Dat het oké is om honderd keer op je bek te gaan, zolang je maar honderd-en-een keer weer rechtkrabbelt. En ook dat er heel wat mensen zijn die je je succes eigenlijk niet gunnen, dus dat je er vaak alleen voor staat. Gelukkig heb ik geweldige online en offline vrienden die me steunen. Dat is belangrijk. Zonder mensen die je willen zien groeien, kom je er niet.

Ze debuteerde onlangs met haar boek The ultime survival guide to being a girl. Dat deed ze niet in Vlaanderen maar - waarom ook niet - meteen in New York. Dat debuut kwam er niet zomaar: onder de alias Chrostin vuurt illustrator Christina De Witte haar gevatte (en voor heel wat mensen herkenbare) comics al jarenlang op haar meute Instagram-volgers af. Dat ze van haar job houdt: zoveel is duidelijk. 'Maar je verstand op nul zetten en even doen waar je zin in hebt, is ook belangrijk.' CHRISTINA DE WITTE: Voor mijn job moet ik cartoons en tekeningen maken, en daar hoef ik gelukkig de deur niet voor uit. Meestal draag ik mijn alledaagse kleren dus gewoon binnenshuis, maar soms ga ik ook tekenen in een koffiebar. Ik maak er wel steeds een punt van om nooit in mijn pyjama thuis te blijven zitten, want daarvan ga je nogal snel slabakken heb ik ondervonden.DE WITTE: Dat is moeilijk, omdat mijn werk en mijn privéleven zo hard met elkaar verweven zijn. 's Avonds beantwoord ik geen mails of werkgerelateerde telefoontjes, die tijd probeer ik echt wel af te bakenen. Ik praat ook heel veel over mijn werk tijdens mijn privéleven, gewoon omdat het zo leuk is. Het is geen klassieke nine to five en ik deel de laatste nieuwtjes graag met mijn beste vrienden en familie. DE WITTE: Ik verdwijn soms dagenlang van de radar. Na mijn booklaunch van 14 augustus was ik sociale media even zo beu dat ik een week niet naar mijn smartphone gekeken heb. In die week heb ik heel wat leuke dingen gedaan en ben ik bijvoorbeeld nog eens naar Walibi geweest. Het was al meer dan acht jaar geleden dat ik zoiets had gedaan. Je verstand op nul zetten en even kunnen doen waar je zin in hebt, ook dat is voor jezelf zorgen. DE WITTE: Wanneer mensen me fucking gerust laten. (lacht) En ook wanneer ik genoeg opdrachten krijg om comfortabel te leven. Dan gun ik het mezelf ook wat vaker om op restaurant te gaan of om eten te bestellen. DE WITTE: De wereld veroveren met mijn boeken en in die wereld proberen een verschil te maken. Dat klinkt misschien utopisch, maar ik ben ermee bezig. Ik wil de wereld zien en er mijn stempel op zetten. DE WITTE: Wanneer een klant dankbaar en tevreden is, haal ik daar voldoening uit. Of als iemand mijn boek leest en zegt dat het zijn of haar dag heeft gemaakt. Dan ben ik pas écht gelukkig. Voor mij zijn dat de twee belangrijkste indicaties dat ik min of meer goed bezig ben. De rest probeer ik me zo weinig mogelijk aan te trekken. DE WITTE: Dat het oké is om honderd keer op je bek te gaan, zolang je maar honderd-en-een keer weer rechtkrabbelt. En ook dat er heel wat mensen zijn die je je succes eigenlijk niet gunnen, dus dat je er vaak alleen voor staat. Gelukkig heb ik geweldige online en offline vrienden die me steunen. Dat is belangrijk. Zonder mensen die je willen zien groeien, kom je er niet.