De parasiet viseert fijnsparren. Om de verspreiding tegen te gaan, wordt er veel gekapt. En dus is er ook veel hout te koop, met gevolgen voor de prijs. Vorige week was Seynhaeve op een openbare houtverkoop in Ravels. '30.000 kuub hout werd er te koop aangeboden, 75 procent daarvan is ingehouden geweest wegens te lage prijzen. De prijs ligt de helft lager dan normaal. Normaal krijgen we 30 à 35 euro per kuub, dit jaar 15 euro.'

Hout van de fijnspar wordt voor veel gebruikt, onder meer in spaanplaten, paletten, meubels en papier. Voor brandhout is de fijnspar niet zo interessant omdat het snel verpulvert, aldus Seynhaeve.

De parasiet viseert fijnsparren. Om de verspreiding tegen te gaan, wordt er veel gekapt. En dus is er ook veel hout te koop, met gevolgen voor de prijs. Vorige week was Seynhaeve op een openbare houtverkoop in Ravels. '30.000 kuub hout werd er te koop aangeboden, 75 procent daarvan is ingehouden geweest wegens te lage prijzen. De prijs ligt de helft lager dan normaal. Normaal krijgen we 30 à 35 euro per kuub, dit jaar 15 euro.' Hout van de fijnspar wordt voor veel gebruikt, onder meer in spaanplaten, paletten, meubels en papier. Voor brandhout is de fijnspar niet zo interessant omdat het snel verpulvert, aldus Seynhaeve.