Ilse De Witte

Iedere dinsdag en donderdag is er een nieuwe Trends Podcast. In deze aflevering voeren we Steven De Proost op, die twaalf jaar geleden geld ophaalde bij vrienden en familie om zonneparken in Duitsland te kopen. Vandaag is 'zijn' 7C Solarparken een van de tien grootste spelers in Duitsland. De geknipte man om te spreken over de energietransitie en negatieve elektriciteitsprijzen.

Ilse De Witte

Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering duikt fiscaal advocaat Michel Maus van Bloomlaw in de Belgische geschiedenisboeken op zoek naar oplossingen. Kunnen een oorlogs- of een crisisbelasting zoals die na de tweede wereldoorlog en na de oliecrisis werden ingevoerd straks de economische heropbouw van ons land helpen betalen?

Jef Poortmans

Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering gaat hoofdstrateeg bij Triodos Investment Strategy Hans Stegeman dieper in op de coronacrisis. Hij spreekt over de oorzaken, de gevolgen, de platte rekensommetjes die nu worden gemaakt om de schade te berekenen, maar ook over de kansen om duurzamer uit deze crisis te komen.

Jef Poortmans

Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering maakt Mieke Bruyninckx, juridisch adviseur bij het sociaal verzekeringsfonds van Acerta, ons wegwijs in het kluwen van de verschillende maatregelen waar zelfstandigen recht op hebben.

Jef Poortmans

Iedere dinsdag en donderdag kun je luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering legt Hans Bevers, hoofdeconoom bij de bank Degroof Petercam, de geschiedenis en alle nuances van helikoptergeld uit en hoe het ons voor een mogelijke economische depressie kan behoeden.

Jef Poortmans

Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. In deze aflevering ligt de focus op... focus. De neurowetenschapper Mark Tigchelaar van Focus Academy legt uit hoe je je aandacht en concentratie kunt trainen om hypergefocust door het leven en je loopbaan te gaan.

Iedere dinsdag en donderdag kunt u luisteren naar de Trends Podcast. Vandaag geeft Sarah De Groof, senior consultant bij Acerta en gastdocente bij KU Leuven, advies over de uitdagingen en onzekerheden rond het thuiswerken tijdens de coronacris.