U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

Christopher Hayes, Twilight of the Elites: America After Meritocracy. De auteur ontkracht de mythe dat de zakenwereld een meritocratie is. Aan de hand van voorbeelden uit de wereld van politiek, het bedrijfsleven en de sport toont hij hoe macht en privileges zichzelf in stand houden.

Michael Woodford, Exposure: Inside the Olympus Scandal. How I Went from CEO to Whistleblower. De Westerse CEO van het Japanse bedrijf verkoos de waarheid boven een mooie bonus en hing de vuile was (corruptie) buiten over zijn bedrijf. Hij werd ontslagen en moest Japan ontvluchten.

Jeff Connaughton, The Payoff: Why Wall Street Always Wins. De reden waarom Wall Street altijd wint is dat het veel te zeggen heeft in de twee grote Amerikaanse politieke partijen. De auteur probeerde als kabinetchef van een senator om enkele topmannen van Wall Street verantwoording te laten afleggen over fraude en wilde ook de koersmanipulatie door traders een halt toe roepen.

Greg Smith, Why I Left Goldman Sachs. A Wall Street Story. De auteur schreef in maart vorig jaar een column in de New York Times over waarom hij Goldman Sachs de rug toekeerde. De column werd miljoenen keren gelezen en leidde tot dit boek over zijn carrière bij de bank: een kijk achter de schermen van Goldman Sachs.

Neil Barofsky, Bailout: An Inside Account of How Washington Abandoned Main Street While Rescuing Wall Street. De auteur vertelt vanuit het standpunt van een insider hoe de regeringen van George W. Bush en Barack Obama de belangen van de bedrijven van Wall Street verdedigden ten koste van de dorpsstraat bij een overheidsprogramma om bedrijven in moeilijkheden te helpen.

Christopher Hayes, Twilight of the Elites: America After Meritocracy. De auteur ontkracht de mythe dat de zakenwereld een meritocratie is. Aan de hand van voorbeelden uit de wereld van politiek, het bedrijfsleven en de sport toont hij hoe macht en privileges zichzelf in stand houden.Michael Woodford, Exposure: Inside the Olympus Scandal. How I Went from CEO to Whistleblower. De Westerse CEO van het Japanse bedrijf verkoos de waarheid boven een mooie bonus en hing de vuile was (corruptie) buiten over zijn bedrijf. Hij werd ontslagen en moest Japan ontvluchten. Jeff Connaughton, The Payoff: Why Wall Street Always Wins. De reden waarom Wall Street altijd wint is dat het veel te zeggen heeft in de twee grote Amerikaanse politieke partijen. De auteur probeerde als kabinetchef van een senator om enkele topmannen van Wall Street verantwoording te laten afleggen over fraude en wilde ook de koersmanipulatie door traders een halt toe roepen.Greg Smith, Why I Left Goldman Sachs. A Wall Street Story. De auteur schreef in maart vorig jaar een column in de New York Times over waarom hij Goldman Sachs de rug toekeerde. De column werd miljoenen keren gelezen en leidde tot dit boek over zijn carrière bij de bank: een kijk achter de schermen van Goldman Sachs.Neil Barofsky, Bailout: An Inside Account of How Washington Abandoned Main Street While Rescuing Wall Street. De auteur vertelt vanuit het standpunt van een insider hoe de regeringen van George W. Bush en Barack Obama de belangen van de bedrijven van Wall Street verdedigden ten koste van de dorpsstraat bij een overheidsprogramma om bedrijven in moeilijkheden te helpen.