Het in december opgerichte Gentse AREC-CT vertrekt van bestaande onderdelen, maakt productiemallen en produceert daaruit vervangstukken. Die dienen vooral voor motoren waarmee op racecircuits wordt gereden.

Supersportmotoren worden tegenwoordig voornamelijk gekocht om hard te gaan op circuits, minder voor gebruik op straat waar ze 'flitsgevoelig' zijn. Maar bij een valpartij op het circuit is er direct veel schade aan de carrosserie. Originele onderdelen zijn duur en Ares-CT beweert ze goedkoper en beter op de markt brengen.

De producten worden in ons land ontworpen en in Hongarije gefabriceerd in een dochteronderneming. Quatacker mikt op verkoop via betaal-per-klikreclame op onlinekanalen als YouTube, Google en Facebook, motorbeurzen, stands op circuits en de motorvakhandel.

Via het businessangelnetwerk BAN Vlaanderen vond Quatacker vorig jaar eindelijk een investeerder. "Het is onvoorstelbaar moeilijk, ik heb er zeven jaar over gedaan om genoeg financiering te vinden. Het is een combinatie van vaardigheden, nooit opgeven en een beetje geluk. In al die tijd heb ik geleerd en vastgesteld dat ondernemers die financiering willen vinden, drie kwaliteiten moeten hebben: de opportuniteit in 90 seconden of minder kunnen uitleggen, de skills en de persoonlijkheid om het bedrijf te runnen, en je cijfers van binnen en van buiten kennen."

Volgens het zakenplan richt de starter zich op een doelgroep van 1,6 miljoen Europese motorrijders. Ares-CT wil binnen drie jaar break-even draaien en tegen 2020 een omzet halen van 4 à 5 miljoen euro.

Ad van Poppel

Het in december opgerichte Gentse AREC-CT vertrekt van bestaande onderdelen, maakt productiemallen en produceert daaruit vervangstukken. Die dienen vooral voor motoren waarmee op racecircuits wordt gereden. Supersportmotoren worden tegenwoordig voornamelijk gekocht om hard te gaan op circuits, minder voor gebruik op straat waar ze 'flitsgevoelig' zijn. Maar bij een valpartij op het circuit is er direct veel schade aan de carrosserie. Originele onderdelen zijn duur en Ares-CT beweert ze goedkoper en beter op de markt brengen. De producten worden in ons land ontworpen en in Hongarije gefabriceerd in een dochteronderneming. Quatacker mikt op verkoop via betaal-per-klikreclame op onlinekanalen als YouTube, Google en Facebook, motorbeurzen, stands op circuits en de motorvakhandel. Via het businessangelnetwerk BAN Vlaanderen vond Quatacker vorig jaar eindelijk een investeerder. "Het is onvoorstelbaar moeilijk, ik heb er zeven jaar over gedaan om genoeg financiering te vinden. Het is een combinatie van vaardigheden, nooit opgeven en een beetje geluk. In al die tijd heb ik geleerd en vastgesteld dat ondernemers die financiering willen vinden, drie kwaliteiten moeten hebben: de opportuniteit in 90 seconden of minder kunnen uitleggen, de skills en de persoonlijkheid om het bedrijf te runnen, en je cijfers van binnen en van buiten kennen." Volgens het zakenplan richt de starter zich op een doelgroep van 1,6 miljoen Europese motorrijders. Ares-CT wil binnen drie jaar break-even draaien en tegen 2020 een omzet halen van 4 à 5 miljoen euro.Ad van Poppel