Het totale aantal zelfstandigen in ons land steeg in de eerste zes maanden van 2015 met 0,4 procent tot 1.019.554.

"Het zijn de actieven na pensioenleeftijd die ervoor zorgen dat het bilan van het aantal ondernemers positief blijft", zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. "De opmars is voor een groot stuk het gevolg van het federale regeringsbeleid van de afgelopen jaren." "Voor 2013 mocht een gepensioneerde zelfstandige die werkte na zijn pensioen, maximaal goed 17.000 euro per jaar verdienen", verduidelijkt Mattheeuws.

"De regering-Di Rupo veranderde begin 2013 de regels en zorgde ervoor dat ondernemers na hun 65ste onbeperkt konden bijverdienen op voorwaarde dat ze een beroepsloopbaan van 42 jaar achter de rug hadden. De regering-Michel versoepelde de regels nog verder." (Belga/BO)

Het totale aantal zelfstandigen in ons land steeg in de eerste zes maanden van 2015 met 0,4 procent tot 1.019.554. "Het zijn de actieven na pensioenleeftijd die ervoor zorgen dat het bilan van het aantal ondernemers positief blijft", zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. "De opmars is voor een groot stuk het gevolg van het federale regeringsbeleid van de afgelopen jaren." "Voor 2013 mocht een gepensioneerde zelfstandige die werkte na zijn pensioen, maximaal goed 17.000 euro per jaar verdienen", verduidelijkt Mattheeuws. "De regering-Di Rupo veranderde begin 2013 de regels en zorgde ervoor dat ondernemers na hun 65ste onbeperkt konden bijverdienen op voorwaarde dat ze een beroepsloopbaan van 42 jaar achter de rug hadden. De regering-Michel versoepelde de regels nog verder." (Belga/BO)