Shop
Abonneer
Kanaal Z
Z-Nieuws
Trends Talk
Digitaal
Ondernemen
Finance & Beleggen
Consulting & HR
Human Interest
Industrie
Wetenschap & Innovatie
Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit
Debatten, webinars & events
Nieuws
Ondernemen
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Beleggen
Adviezen voor beleggen
Chat Trends Beleggen
Voorbeeldportefeuilles
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Geld
Immo
Sparen
Belastingen
Pensioen
Verzekeren
Rechten
Consumeren
Investeren
Immo
Opinie
CFO of the Year
KMO-deal
Video
Podcasts
Kanaal Z
Nieuws
Beleggen
Geld
Immo
Opinie
CFO of the Year
KMO-deal
Abonneer
Z-Nieuws
Trends Talk
Digitaal
Ondernemen
Finance & Beleggen
Consulting & HR
Human Interest
Industrie
Wetenschap & Innovatie
Energie, Duurzaamheid & Mobiliteit
Debatten, webinars & events
Kanaal Z
Ondernemen
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Nieuws
Adviezen voor beleggen
Chat Trends Beleggen
Voorbeeldportefeuilles
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Beleggen
Immo
Sparen
Belastingen
Pensioen
Verzekeren
Rechten
Consumeren
Investeren
Geld
Immo
Opinie
CFO of the Year
KMO-deal
Video
Podcasts
Shop
Abonneer
Nieuws
10 miljoen snoepflessen per dag
Redactie Trends
13-01-2012, 14:46
Bijgewerkt op: 20-07-2022, 07:16
Lutti bereidt al 83 jaar snoep. In 1971 ging het merk, vandaag eigendom van het Duitse Katjes International, in zee met het Franse Lamy. De bubblizz leveren een omzet van 7 miljoen euro op.
In kuipen van circa 300 kilo mengt men de grondstoffen: suiker, glucose en varkensgelatine. Dit mengsel wordt verhit tot een bleke stroop.
Dan is het tijd om diverse additieven te injecteren in de stroop: zuur en aroma’s voor de smaak, kleurstoffen voor de kleurtjes.
Op de productielijnen staan houten kistjes die worden gevuld met zetmeel. Een pers drukt het zetmeel samen en brengt er massa’s kleine holtes in aan met de vorm van de toekomstige snoepjes.
De kistjes worden volgespoten met stroop. In een geleerruimte blijven ze 24 uur liggen. Het zetmeel slorpt het water in het product op en het snoepje krijgt de gewenste consistentie.
De snoepjes worden uit de vormpjes gehaald. Een blaastoestel verwijdert de restjes zetmeel en de bubblizz worden bevochtigd met waterdamp waarop hun omhulsel zich kan hechten.
De vochtige bubblizz worden in een roterend vat gestort waarin de zure substantie voor het omhulsel wordt geblazen. Wanneer de snoepjes uit de ton komen, doet een operator een kwaliteitscontrole.
De bubblizz moeten naar een droogkamer. Deze tussenstap is nodig om het water te verwijderen en om te vermijden dat de snoepjes aan elkaar gaan plakken.
Het snoepgoed rolt op een band en wordt uitgestrooid op weegschalen. Vervolgens vallen de snoepjes automatisch in een zakje dat wordt gevouwen en meteen gesloten. Nadien gaat het richting supermarkt.
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content